Beaconii – cea mai recenta si inovatoare initiativa a Barclays

Ca si in cazul metroului londonez – care foloseste beaconii pentru a ajuta persoanele cu deficiente de vedere – Barclays Bank testeaza tehnologia iBeacon pentru a ajuta persoanele cu handicap, atunci cand acestea vin in sediile bancii. Faza pilot are loc in Sheffield si foloseste o aplicatie mobila aflata pe iPhone-ul clientului, care notifica membrii personalului atunci cand clientul cu deficiente fizice a intrat in banca si comunica asistenta suplimentara de care acesta are nevoie. Inainte de a veni la banca, clientii pot incarca o fotografie in aplicatie, precum si modul in care acestia vor avea nevoie de sprijin la intrarea in banca. Schema include iPad-uri pentru angajatii care se afla in front desk, pe care acestia vizualizeaza detaliile clientilor.

Ministrul de stat pentru persoanele cu dizabilitati – Mark Harper – a spus “cum una din cinci persoane sufera de o dizabilitate, este incurajator sa vedem efortul bancilor, cum ar fi Barclays, de a le face viata de zi cu zi mai usoara acestor persoane. Persoanele cu dizabilitati si familiile lor au o putere de cumparare de 200 miliarde de lire sterline pe an, astfel ca necesitatea de a le face toate afacerile cat mai accesibile posibil este mai puternica decat oricand”, a mai spus acesta.

Directorul de incluziune si accesibilitate al Barclays, Elaine Draper a spus: “Beaconii reprezinta cea mai recenta si inovatoare initiativa a Barclays, creata pentru a le face viata mai usoara clientilor nostri, in special persoanelor cu deficiente de vedere – este un aspect pe care clientii ni l-au semnalat.” Banca a lucrat si la alte modalitati de a oferi accesibilitate acestor clienti cu deficiente de vedere, cum ar fi bancomatele audio-descriptive si carduri cu mare vizibilitate.

barclays beaconii

De asemenea, conform NFC World, Barclays relanseaza bratarile bPay (bPay wristbands) (utilizate de 10.000 de clienti).

Iata ca beaconii si NFC se potrivesc manusa domeniului bancar, iar Barclay’s este una din bancile ale carei demersuri tehnologice merita sa le urmarim.

barclaysaccessSursa: www.ibeaconsblog.com

Share

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.