Aplicatie mobila cu iBeacon in bioparcul Zoom Torino

iBeacon@ZOO

Aplicatie mobila cu iBeacon in bioparcul Zoom Torino, pentru micro-localizare, informatii si entertainment

Bioparcul Zoom Torino din Cumiana, Italia, a lansat luna aceasta o aplicatie mobila ce foloseste iBeacon.

Vizitatorii bioparcului vor avea acces la informatii si premii pe smartphone-urile lor, gratie unei retele de beaconi ce transmite mesaje prin geo-localizare, catre device-urile acestora.

“Parcul de 160,000 de mp ofera acum o experienta completa de entertainment educational prin aplicatia Zoom Torino cu iBeacon” explica providerul platformei LabWerk.

Aplicatia dispune de o harta interactiva pentru a ajuta vizitatorii sa navigheze in parc – prin indicarea locatiei curente, a punctelor de atractie si a facilitatilor aflate aici.

Pe masura ce vizitatorii descopera cele sase habitate diferite din parc, ei vor primi informatii specifice, date si sugestii de-a lungul traseului lor gratie beaconilor, care transmit, prin BLE, continut relevant utilizatorilor, in functie de localizarea acestora.

Utilizatorii vor beneficia, de asemenea, de alerte pe dispozitivele lor mobile – cu informatii despre evenimentele care au loc pe durata vizitei lor, cum ar fi posibilitatea de a observa animale sau prezentari. Prin interactiunea cu aplicatia, vizitarea unor zone din parc si raspunzand la quiz-uri, vizitatorii mai pot castiga obiecte promotionale si cupoane de reduceri pe care le pot utiliza in cadrul parcului.

Acest proiect a fost finalizat in colaborare cu partenerul italian LabWerk Lab239.

Un proiect asemanator a fost lansat la Houston, USA.

ibeaconSursa: www.ibeaconsblog.com

Share

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.