Bluetooth Low Energy tehnologia care creeaza viitorul

Daca ieri citeam despre principalele domenii (retail, aeroporturi, cafenele si agentii de publicitate) care deja au adoptat aceste mici si simpatice dispozitive Bluetooth Low Energy (BLE) numite Beacon, azi cred ca viitorul ne va surprinde mai mult decat ne putem imagina.

ibeacon_muzeu

O lume conectata cu totul si in toate, iBeacon nu se va limita doar la aplicatii de retail marketing, aplicatii software mobile, programe de fidelizare sau mesaje de publicitate.

iBeacon va fi oriunde si in toate domeniile precum medicina & sanatate, asigurari, in serviciile de curatenie, banking, turism etc. El o sa fie folosit ca fisa medicala, bilet de avion, autobuz sau metrou.

Partea de interactivitate si informatii tip mesaje contextuale le vom regasi in apropierea stadioanelor, muzeelor, restaurantelor. Cu iBeacon vom putea face check-in in hoteluri atunci cand suntem in vacanta, iBeacon pe harta turistica a oraselor va ajunge sa fie nelipsit si vom putea urmari traseul beaconurile instalate, deci vom putea vizita si cunoaste detalii interesante despre arhitectura, istorie sau arta fara a platii un ghid turistic si fara a ne face altcineva programul.

Cum arata experienta la raftul unui magazin la care sa regasim toate informatiile de pe online? Cum va arata un mesaj pe telefonul parintilor care sa anunte terminarea cursurilor de la gradinita copilului sau acomodarea unui student intr-un campus universitar?

Experientele pe care le propune aceasta tehnologie iBeacon sunt inepuizabile. Apple a dedicat timp si investitie, iar ca un bun strateg a construit si adaptat tehnologia hardware la cea software sau invers. Daca acum un an un telefon performat ramanea cu bateria epuizata la activarea bluetooth-ului acum versiunea de bluetooth 4.0 denumita si Bluetooth Low Energy poate sa fie insesizabila la o ultima versiunea de IOS 8/Android 4.4.

O vom numi evolutie si nu revolutie tehnlogica pentru ca este o tehnologie wireless folosita inca din 1997 ca solutie de conectare a telefoanelor mobile la calculator, a imbunatatit considerabil modul cum interactionam cu lumea si dispozitivele electronice, aparat foto, televizor si nu numai.

 

Share

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.