iBeacon la Dusseldorf Open Playground

In perioada sep – dec 2014, Gara Centrala din Dusseldorf a fost cea mai mare zona publica de testare de beaconi, gratie unei colaborari intre Stroer, Deutche Bahn si Sensorberg.

Toate mijloacele de publicitate detinute de Stroer in gara au fost echipate cu beaconi.

Stroer a venit cu propunerea de a testa infrastructura de comunicare a viitorului: impreuna cu Deutche Bahn, a echipat gara Centrala din Dusseldorf cu beaconi de la Sensorberg, oferind posibilitatea mijloacelor de publicitate partenere sa devina complet interactive.

iBeacon-Test-am-Hbf-Open-Playground-DüsseldorfAgentii si companii de publicitate au putut astfel beneficia de cea mai mare zona publica de testare a beaconilor din Germania – DUS Open Playground. Orice companie interesata a avut ocazia sa testeze propria campanie cu beaconi gratuit, pentru a experimenta solutiile de publicitate ale viitorului.

Prin tehnologia Bluetooth Smart se pot realiza cu usurinta legaturi intre lumea reala si cea digitala. Retailerii in particular pot beneficia de aceasta tehnologie, intrucat mecanica e-Commerce poate fi integrata in magazine prin beaconi.

Mecanism – Beaconii declanseaza push notification pe smartphone-ul clientului prin intermediul App, in momentul in care clientul se afla in apropiere. Astfel, informatii suplimentare despre produse, reclame sau cupoane ajung imediat la consumator, la momentul potrivit, la locul potrivit, influentandu-l catre Punctul de Vanzare.

DUS Open Playground a permis agentiilor sa descopere care sunt posibilitatile tehnologiei iBeacon in lumea reala si cum sunt acceptate de grupurile tinta.

In urma testarii au reiesit urmatoarele:

  • medie zilnica de 250.000 de oameni in gara Düsseldorf
  • 40% din trecatori au avut Bluetooth activat.
  • Open Playground a fost folosit de o gama larga de companii, inclusiv Philips, Loreal, agentia t8y.com, portalul Savings Bank Finance Portal, GmbH si un producator de bauturi racoritoare. Acestia au folosit tehnologia pentru jocuri de tip „vânatoare de comori”, reduceri la gara, localizarea ATM-urilor si altele.

Sursa: www.ibeaconsblog.com

Share

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.