Sute de autobuze din Londra vor fi dotate cu beaconi

Sute de autobuze din Londra vor fi dotate cu beaconi

500 de autobuze din Londra vor transmite mesaje de marketing pe telefoanele de tip smart ale navetiștilor, prin intermediul tehnologiei iBeacon si a unei aplicatii mobile. Circa 300.000 pasageri vor fi întâmpinați zilnic cu mesaje de salut, informații și divertisment.
În prealabil, pentru o perioada de 6 luni, a fost realizat un test cu 110 autobuze in Norwich. 30% din utilizatori au deschis notificarile și 2.000 de utilizatori au descarcat aplicația. Proiectul s-a bucurat de succes, asa ca este testat acum 4și la Londra, unde gradul de penetrare a telefoanelor mobile smart este cel mai înalt (94%)din întreg Regatul Unit și unde durata medie a unei călătorii cu autobuzul este de aproximativ 20 de minute, timp care permite utilizatorilor sa raspunda, sa interactioneze sa vada sau sa opteze pentru ofertele transmise direct pe telefoanele lor.
Best-of-Beacons-this-week_Beacons-installed-on-500-London-BusesPopularitatea tehnologiei mobile și durata lunga a calatoriei transforma beaconii de pe autobuzele din Londra intr-un nou canal atractiv și „reciproc avantajos”, conform declaratiilor Jason Cotterell – din partea celor care au dezvoltat aplicatia, Exterion MD. „Credem ca viitorul pentru engagement prin OOH il reprezinta abilitatea de a livra experiente cu
adevarat personale; si cum multi dintre noi tinem telefoanele la indemana in timpul calatoriilor zilnice cu autobuzul, face sens sa imbinam cele doua.
Dezvoltatorii vor fi foarte atenti sa fie transmis doar continut relevant, personal, si la momentul potrivit, pentru a nu „bombarda” călătorii cu informații inutile și plictisitoare. Ei speră ca acest proiect sa mearga bine la Londra, pentru a aduce tehnologia la nivel national.
travel_ibeacon_blog-header4
Sursa: Www.ibeaconsblog.com


Share

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.